Tarım Kredisi Nasıl Alınır?


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/kredieko/public_html/wp-content/plugins/onceki-yazi-linki/onceki_yazi_linki.php on line 56

Tarım Kredisi Nasıl Alınır?

Tarım sektöründe çalışanlar için iş geliştirmelerine yönelik olarak tarım kredisi destekleri verilmektedir. Tarım kredisi belirli dönemlerde devlet destekli şekilde olabildiği gibi özel bankaların tarımsal alana verdikleri destekle de sağlanabilmektedir.

Tarım Kredisi Veren Bankalar

Ziraat Bankası tarımsal alanda çalışanlara yönelik oldukça iyi fırsatlar sunmaktadır. Organik tarım kredileri, sulama kredileri, süt hayvancılığı kredileri ve tarım makineleri kredileri ile çiftçilere maddi anlamda destek vermektedir. Her bir kredi çeşidi için yapılan başvurularda aranan koşulların olması beklenir.  Örneğin organik üretimle ilgili faaliyet göstermek isteyenler, yatırım ve işletme finansmanının giderilmesi amacıyla krediler verir. Yine tarım makineleri kredisi 3-6-12 ay arayla ödeme imkânı sağladığından ve vade sonuna kadar sabit faiz oranı garantisiyle kredi imkânı sunar.

Çiftçilik Kayıt Sistemine Göre Kredi Değerlendirmesi

Ziraat bankası dışında tarım kredisi konusunda en iyi diğer banka Denizbank’tır. Resmi olarak çiftçiliğe bakarak değerlendirme yapan sisteme sahip banka, Çiftçilik Kayıt Sistemi’ne göre gelir ve ödeme hesabı yapar. Bu da birçok açıdan tarım sektörü çalışanlarına yarar sağlar.  Banka kredi sistemlerinde yine Süt Hayvancılığı ve Besi Hayvancılığı gibi modeller görülmektedir. Bu modeller gelir dengesini belirlediğinden kredi miktarında da bir standart oluşturur.

Tarım Kredisi Başvurusu Yaparken Hangi Evraklar Gereklidir?

Tarım kredi başvurusu yapılırken ÇKS, çiftçilik belgesi, hayvan işletme belgesi, tapu fotokopileri, ruhsat fotokopilerine ihtiyaç vardır.  Tapu ve ruhsat fotokopilerinin amacı dosyayı güçlendirmektir. Eğer hayvancılık da varsa, bunu için de hayvan işletme belgesi istenmektedir. Süt hayvancılığı olması durumunda son 2 aya ait süt faturası talebi olabilir.

Ürün Hasat Dönemine Göre Ödeme Kolaylığı

Tarım kredisi alanların ödeme planları ürün hasat dönemine göre ayarlanır. Hasat dönemi ve sonrasında mahsulün satışı gibi süreç de değerlendirilerek çiftçinin ödeme planı hazırlanır. Ödemeler yıldan yıla da olabilmektedir.

Bir önceki yazımız olan Kredi Çekmek İçin Kredi Notu Değerleri Kaç Olmalı? başlıklı makalemizde kredi çekmek için kredi notu değerleri kaç olmalı, kredi notu değerleri ve kredi notu risk grupları hakkında bilgiler verilmektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*