Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/kredieko/public_html/wp-content/plugins/onceki-yazi-linki/onceki_yazi_linki.php on line 56
Teknoloji çağında yaşadığımız günümüzde gerekli olan maddi ve manevi tüm ihtiyaçları, internet sayesinde karşılamak mümkün olmaktadır.
Bu ihtiyaçlar arasında yer alan maddi ihtiyaçlar için, yurt dışından para gönderip alma yöntemlerinde Western Union kullanılmaktadır. 150 yıldan fazla bir geçmişi olan bu sistem, PTT ile para göndermeye benzer. Siz ilgili ülkeye göndereceğiniz paranın miktarını ve göndereceğiniz kişinin iletişim bilgilerini yazarak kolayca para gönderebilirsiniz.
Ancak gönderim ücretleri biraz yüksektir. Çünkü belirli fiyat aralıklarında sabit kalan komisyon ücretleri herkesin şikayet ettiği konulardandır.
Komisyon Ücretleri Neye Göre Değişir?
Western Union komisyon ücretleri göndereceğiniz paranın miktarına göre değişmektedir. Yani 0 – 100 dolar arası 15 dolar komisyon ücreti alınırken, 100 – 200 dolar arası ise 22 dolardır.
Fiyat arttıkça komisyon oranı da artar. Bir çok kişinin bildiği gibi, Euro üzerinden de aynı kesintiler yapılmaktadır. Miktar 1000 dolar olduğunda 75 dolara çıkan komisyon ücretleri bir çok kişinin şikayet ettiği oranlardır.
Ancak yurtdışında banka hesabınızdan para çekme imkanınız da bulunmaktadır ve internet bankacılığı kullanılarak hesaplar arası havale yapabilirsiniz.
Western Union Güvenli Mi?
Dünyada en yaygın olarak kullanılan ve güvenli olan western union oldukça güvenli bir yöntemdir.
Bu yöntemi tercih eden kullanıcılar, hızlı bir para gönderme yöntemi olduğu için memnundurlar.
Western Union ile Nasıl Para Gönderilir?
Western Union kullanımı oldukça basittir. Öncelikle bir para gönderim formunu doldurarak, gerekli bilgileri yazarsınız.
Daha sonra size oldukça önemli olan MTCN numarası adı verilen bir numara verilir. Bu numara sayesinde karşı taraf gönderdiğiniz parayı sorunsuzca çekecektir. Ancak bu numarayı çok iyi saklamanız gerekir. Aksi halde yanlış kişilerin eline geçerse, dolandırıcılık gibi durumlar söz konusu olabilir.
Bir önceki yazımız olan Acil Borç Para Veren Tefeciler başlıklı makalemizde borç para veren tefeciler ve borç para veren tefecilerin numaraları hakkında bilgiler verilmektedir.
Bir yanıt bırakın