Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/kredieko/public_html/wp-content/plugins/onceki-yazi-linki/onceki_yazi_linki.php on line 56
Kredi Çekebilmek İçin Kredi Notu Kaç Olmalı?
Kredi çekebilmek için birçok farklı etken bir arada değerlendiriliyor. Değerlendirmenin yapıldığı en geçerli sistemlerden birisi kredi notu olarak biliniyor. Kredi kayıt büroları milyonlarca kişinin diğer bankalarla olan durumunu veritabanında saklıyor. Bankalar siz kredi başvurusunda bulunacağınız zaman bu veritabanını inceliyorlar ve yeni kredi için sizi değerlendirmeye alıyorlar. Verilen karara göre de krediniz çıkıyor ya da çıkmıyor.
Kredi Notu Kaç Aralığında Değerlendirilir?
Kredi notu, 0 ile 1900 değerleri arasında değerlendirilir. Sizin geçmişteki kredi kartı ödemeleriniz, aldığınız krediler ve ödemeleriniz, kredi başvurularınız, ödemelerinizdeki düzensizlikler ve daha birçok detay bu puanlamayı etkiler. İçerisinde en fazla etkileme payına sahip olan kredi kartı ödemelerinizdir. Asgari ödemedeki bir kredi kartında yaşanan birkaç günlük gecikme bile sizin puanınızı düşürmeye yeter. Kredi kayıt bürosu sistemi raporlarında bu gecikmeler kırmızıyla işaretlenecektir. Bu durum da kredi başvurusu yapılan bankayı etkiler. Bu nedenle ne kadar yüksek kredi notu olursa, kredi alma şansınız yüksektir. İdeal bir kredi notu puanı 1400-1900 arası gibi bu not düşünülebilir. 1400’den itibaren az riskli grupta olduğunuz anlamına gelir. Bu puandan düşük olunca risk artar.
Kredi Notu Yüksek Olursa Kesin Kredi Çıkar Mı?
Kredi notunuzun ideal puan aralığında olması kesin kredi alacağınız anlamına da gelmez. Bu puanlama bankanın değerlendirme yaparken temel aldığı bir bilgidir. Ancak kendi içlerinde değişik etkenleri de bu değerlendirmeye katarlar. Ancak yine de düşük puanlaması olanlara göre daha fazla kredi çekme ihtimali olduğunu da düşünmek mümkündür.
Kredi Notunu Yükseltmek İçin Ne Yapılır?
Düşük kredi notunuz varsa ve ileride kredi kullanmayı düşünüyorsanız, kredi notunuzu şu anki durumdan daha iyi hale getirebilirsiniz. Kredi kartı kullanmak ve ödemeleri gün geçirmeden yapmak, limitinizi yüksek tutup az harcama yapmak, eski borçlarınızı yapılandırmak ve gününde ödemek gibi sıralanabilir.
Bir önceki yazımız olan Kredi Sicili Nasıl Temizlenir? başlıklı makalemizde kredi sicili bankadan nasıl silinir ve Kredi Sicili Nasıl Temizlenir hakkında bilgiler verilmektedir.
Bir yanıt bırakın