Kredi Hesaplama Programı


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/kredieko/public_html/wp-content/plugins/onceki-yazi-linki/onceki_yazi_linki.php on line 56

2016 yılı itibariyle kredi çekmek herkes için normal bir eylem olarak algılanmaktadır. Eski dönemlerde kredi çekmek çoğu kişi için büyük zorluklar demekti ve kişiler kredi çekmemek için elinden geleni yapardı.  Kredi çekmek son çare olarak görülürdü. Fakat günümüzde bankalara kredi başvurusu yapabilmek fazlasıyla kolaylaşmıştır.  Örnek vermemiz gerekirse, kredi çekmek istediğiniz bankanın mobil bankacılık uygulamasını akıllı telefonunuza indirdikten sonra giriş yapabilir ve dakikalar içersinde kredi başvurusu yapabilirsiniz.

Kredi çekme işleminin bu kadar basit hale gelmesindeki nedenlerin başında ise teknoloji yer almaktadır. Gün geçtikçe ilerleyen işlem kolaylığı, dosya masrafı gibi gereksiz giderleri ortadan kaldırmış ya da azaltmıştır.  Bu sayede bankaların masrafı azalmış ve faiz miktarları daha da düşmüştür.

Ne Kadar Kredi Alabilirim?

Hangi bankadan ne kadar kredi alabileceğinizi öğrenmek için öncelikle kredi notunuzu biliyor olmanız gerekmektedir. Kredi notu, kredi sicilinize bakılarak oluşturulan ve 0 ile 1900 arasında bir puan ile simgelenen bir sistemdir. Bankalar, kredi notunuzun yüksekliğine göre size kredi verip vermeyeceklerini belirlerler.

Kredi sicilinizin kötü olması kredi notunuzu direkt olarak etkilememektedir. Örneğin son 10 yıl içerisinde ödemelerinizi düzenli yaptıysanız ve hesabınızda daimi bir para bulunduysa kredi notunuz iyileşmeye başlamıştır ve makul bir değerde kredi alabilirsiniz.

Kredi notunuza ek olarak alacağınız kredi miktarını etkileyen bir diğer durum ise sizin aylık geliriniz. Aylık gelirinizin tamamını kredi borcu olarak ödeyeceğinizi gösteremezsiniz ki bankalarda bu durumu pek onaylamazlar.

Ne kadar kredi alabileceğinizi bu durumlara göre yaklaşık olarak tahmin ettikten sonra kredi çekmek istediğiniz bankanın internet şubasıne girerek sizin için geliştirdikleri programları kullanabilirsiniz. İstediğiniz düzeyde ödeme seçeneği ve ödeme miktarını seçebilir, kendi bütçeniz ile karşılaştırmalar yapabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Kredi Kartıyla Fatura Ödeme Nasıl Yapılır? başlıklı makalemizde kredi kartı ile fatura ödeme nasıl yapılır, kredi kartıyla fatura nasıl ödenir ve Kredi kartıyla ödeme hakkında bilgiler verilmektedir.

1 yorum

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*